UniversolПонуден од страна на ICL-Everris е стандард во растворливи ѓубрива за сите видови растенија. Universol со години има голема доверба кај одгледувачите затоа што секогаш одговара на растенијата со побарувачка за висок квалитет

Universol  има широк спектар на моќни ѓубрива што може да се справи во секоја ситуација .Ѓубривата се составени од избалансирана НПК формула со магнезиум и микро елементи.

Ѓубривата се кодирани со боја за лесна употреба. Овој систем е составен од внимателно одбрани состојки со кои се обезбедува највисок квалитет , како и да даде јасни резултати , а воедно и чист систем за наводнување.

Universol производи се познати по својата сигурност и одличен квалитет и  вредност за парите .

Соодветни комбинации, за соодветни фази

     Почетна фаза       12:30:12+2.2 MgO+Te
      Почетен вегетативен развој       18:11:18+2.5MgO+Te
      Почетна фаза на гоење 15-20 дена во текот на бербата      16:5:25+3.4MgO+Te
      После поткршување на врвот  за гоење и зреење на растението      10:10:30+3.3MgO+Te

12-30-12+2.2 Mgo +Te

Предности на производот
 1. Балансирана NPK формула со елементи од магнезиум и елементи во трагови.
 2. Разновидно ѓубриво.
 3. Брзо се раствора; подготвени за итна употреба.
 4. Боја-кодирана за лесно препознавање.
 5. Одлична вредност за парите.
 6. Го одликува уникатниот систем за светло решение.
 7. Лесно е да се избере оптимална анализа за секоја растечка фаза според неговиот сооднос (1: 3: 1).

Карактеристики на производот

Максимална растворливост: 25 кг / 100 литри вода (25 ° C)
Киселост (А) / Основаност (Б): 0,446 kg CaCO 3 / kg Универзол
Детали за пакување: 25 кг, пластична кеса.

Насоки за употреба
Универзал Жолта дава поттик на калиум и најчесто се користи на почетокот на растот за да се стимулира вкоренувањето  на свежо засадените култури. Universol Yellow треба да се примени преку системот за наводнување. Во зависност од ситуацијата, третманот може да се повтори еднаш или двапати порано

“Светло решение” за јасни резултати
Универзолските производи обезбедуваат здрави растенија. Внимателно избраните состојќи обезбедуваат највисок квалитет.
Системот за светло решение дава јасни резултати и чист систем за наводнување.

18:11:18+2.5MgO+Te

Опис на производот

Универзол, понуден од Еверис е стандард во растворливи во вода ѓубрива за латекс, постелнина и сл контејнери расадници.

Universol нуди широк спектар на моќни ѓубрива кои можат да се справат со било каква ситуација. Благодарение на широка примена на  можности, правата формула е лесно да се избере. Сите Универзол производи имаат своја посебна боја, така што лесно можете да го препознаете секој тип на производ. Сите Универзол ѓубрива може да се мешаат едни со други.

Предности на производот
 1. Балансирана NPK формула со елементи од магнезиум и елементи во трагови.
 2. Разновидно ѓубриво.
 3. Брзо се раствора; подготвени за итна употреба.
 4. Боја-кодирана за лесно препознавање.
 5. Одлична вредност за парите.
 6. Го одликува уникатниот систем за светло решение.
 7. Лесно да се избере оптимална анализа за секоја фаза на одгледување според неговиот сооднос (3 : 2 : 3)

Карактеристики на производот

Максимална растворливост: 35 кг / 100 литри вода (25 ° C)
Киселост (А) / Основаност (Б): А 0,253 kg CaCO 3 / kg Универзол
Детали за пакување : 25 кг, пластична кеса

Насоки за употреба
Universol Blue е избалансирана формула за следење на Universol Yellow. Оваа формула ќе генерира раст и го подобрува развојот на должината на растенијата.

“Светло решение” за јасни резултати
Универзолските производи обезбедуваат здрави растенија. Внимателно избрани состојки обезбедуваат највисок квалитет.
Системот за светло решение дава јасни резултати и чист систем за наводнување.

16-05-25 + 4 МgO +Te

Предности на производот
 1. Балансирана NPK формула со елементи од магнезиум и елементи во трагови.
 2. Разновидно ѓубриво.
 3. Брзо се раствора; подготвени за итна употреба.
 4. Боја-кодирана за лесно препознавање.
 5. Одлична вредност за парите.
 6. Го одликува уникатниот систем за светло решение.
 7. Лесно се избере оптимална анализа за секоја растечка фаза според неговиот сооднос (3: 1: 5).

Карактеристики на производот

Максимална растворливост: 32 кг / 100 литри вода (25 ° C)
Киселост (А) / Основен (Б): А 0,107 кг CaCO 3 / kg Универзол
Детали за пакување: 25 кг, пластична кеса

Насоки за употреба

Универзал портокал се фокусира на калиум и го забавува растот во насока на вегетативната маса туку му овозможува на самото растеније гоење на плодот.  Производот исто така може да се примени во ситуации кога водата за наводнување содржи високи концентрации на азот. Во овој случај на
пониската содржина на азот во производот ќе биде компензирана со нивото на азот во наводнувањето

“Светло решение” за јасни резултати
Универзолските производи обезбедуваат здрави растенија. Внимателно избрани состојки обезбедуваат највисок квалитет.
Системот за светло решение дава јасни резултати и чист систем за наводнување.

10-10-30+3.3 MgO+Te

Предности на производот
 1. Балансирана NPK формула со елементи од магнезиум и елементи во трагови.
 2. Разновидно ѓубриво.
 3. Брзо се раствора; подготвени за итна употреба.
 4. Боја-кодирана за лесно препознавање.
 5. Одлична вредност за парите.
 6. Го одликува уникатниот систем за светло решение.
 7. Лесно да се избере оптимална анализа за секоја фаза на одгледување според соодносот (1: 1: 3)

Карактеристики на производот

Максимална растворливост: 30 кг / 100 литри вода (25 ° C)
Киселост (А) / Основаност (Б): А 0,044 kg CaCO 3 / kg Универзол
Детали за пакување: 25 кг, пластична кеса

Насоки за употреба

Универзал Виолета има висока содржина на калиум која обезбедува компактен и силен раст, добра лист боја и добар цветен развој. Растот на растенијата може да се забави со користење на оваа формула.
Universol Violet може да се примени и во случај кога водата за наводнување содржи азот, за подобрување на  балансираната  исхрана.

“Светло решение” за јасни резултати
Универзолските производи обезбедуваат здрави растенија. Внимателно избраните состојќи обезбедуваат највисок квалитет.
Системот за светло решение дава јасни резултати и чист систем за наводнување.