Diagramma F1Тоа е индетерминантен хибрид кој може да се користи за пролетно и есенско производство , како и меѓусезона во заштитени простории. Значајно за оваа сорта е тоа што е толерантна на НЕМАТОДА и успешно издржлива на екстремно високи температури. А плодовите во потполност одговараат на потребите на пазарот како својата тежина од 220-250 гр, одлична цврстина за транспорт , со еднаква дефинирана форма на сите плодови и неодолива црвена боја облиена по целата површина. Оваа сорта е позната по специфичниот одличен вкус. Минатата година имавме голем број на задоволни корисници кои го засадија овој хибрид и добија висок принос преку 20кг на м2 на квалитетни плодови за кои добиле цена за 10-15 % повеќе во однос на другите хибриди.