Satina F1Сатината е корнишон кој е погоден за интензивно одгледување. Се фали со избалансиран плод со високо квалитетна боја. Добра регенерација. Отпорна е на мувла и краста. Делумно е отпорна и на CMW Однос 3 : 2 : 1

Карактеристики за варијација Партенокарпа Боја на плод Раностасност LD( должина, дијаметар) Употреба Бујност Резистентност
Satina Да 7 7 3,10 Средна -целосна големина 7 HR: Px, Ccu

IR: CMV