Тиквица

Cavili F1Cavili е многу рана сорта на тиквица која резултира со многу голем принос . Овој хибрид на тиквица е компактно растение со добра бујност со кратки интерноди. Прилично се кратки и дебелкасти плодови со кремасто/белкаста боја, даваат многу изедначени плодови и доста тешки, што значи се добива висок квантитет, а со тоа и голема профитабилност. Овој хибрид има супер рано и многу концентрирано заврзување. Под тешки услови покажува партенокарпно заврзување на плодовите. Наменета е за садење во пластични тунели и оранжерии, но може да биде засадена и на отворено.

Карактеристики за варијација Раностасност Боја на плодот Големина на плодот Изглед на растението Features Метод на одгледување
Cavili F1 Многу рано Кремасто-бела Должина од 14-15 см

дијаметар од 4-4,5 см

Компактно, кратки инерноди, хоризонтален раст Под тешки услови покажува партенокарпно заврзување на плодовите, концентриран заврз на плодот За пластични тунели и оранжерии и за отворено