Svirel F1Оваа сорта на зелка е екстра- рана варијација за огледување во затворени услови и ниски тунели. Има екстра-раностасност од 45-48 дена, се фали со голема изедначеност при берба. Свирелот е компактно растение кое се карактеризира со интензивен раст и брзо ширење на главата.

Има атрактивна светло-зелена боја, компактна тркалезна глава од 0,8-1,2 кг

Има сладукав вкус (без горчина)

Погодна е за одгледување, бидејќи е отпорна и успева на  разновидни почви  и е доста рана сорта која доведува до висока профитабилност.На македонскиот пазар е доста присутна можете и самите да се информирате повеќе за оваа сорта која не смеете да ја отфлете ако сакате да имате успешна година. За одгледување на оваа сорта ќе добиете подршка од нашите стручни лица кои се секогаш спремни да одговорат на вашите барања.